JOCURILE OLIMPICE – Ce s-a întâmplat cu idealurile

Postat pe 6 august 2016

Astăzi 6 august 2016 la Rio de Janeiro, în Brazilia, începe o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de vară, cea mai importantă competiție sportivă a lumii.

Treziți-vă !, cea mai răspândită revistă din lume, într-un număr apărut cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Sydney din 2000, abordează idealurile care ar trebui să guverneze aceste jocuri. Această revistă scrie destul de rar despre competițiile sportive, mai ales în articolele principale din primele 9 pagini. Cred că este singurul număr cu această temă, deși revista publică multe articole sociale, sanitare, culturale, istorice etc. Foarte puține publicații mai scriu despre aceste idealuri care au existat încă din antichitate.

Sunt prezentate marile probleme care există și la actuala ediție de la Rio de Janeiro, corupția, dopingul, cheltuielile uriașe, dar și profiturile.

010203040506070809

Publicitate

Autor: betino31

Visător incurabil, îmi place să copilăresc și mai ales să le redau și altora amintiri dragi din copilărie, cărți, reviste, jocuri, filme de care n-au mai auzit de zeci de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: