Campioane europene la tenis de masă

Pe data de 17 septembrie 2017 reprezentativa națională feminină de tenis de masă a cucerit cel de-al patrulea titlu european, primul consemnându-se în anul 1992 cu marea campioană a României, Otilia Bădescu, în echipă. Ea a activat până în 2005 când a fost cucerit al treilea titlu continental din palmaresul României.

Din echipa de acum fac parte Eliza Samara, prima din stânga imaginii de mai jos, apoi Daniela Dodean-Monteiro, a treia din stânga, Bernadette Szocs, a doua din dreapta imaginii, ele fiind jucătoarele cele mai importante și cele care ne-au făcut marea bucurie a câștigării titlului european învingând teoretic Germania, dar practic China. Cea mai bună jucătoare europeană, chinezoaica Ying Han, a fost învinsă și de Eliza Samara și de Daniela Dodean-Monteiro în finala de pe 17 septembrie. Numele de Monteiro l-a obținut în urma căsătoriei cu un jucător de tenis de masă portughez. Al treilea punct pentru România în victoria cu 3 – 2 a fost adus de Bernadette Szocs împotriva nemțoaicei Nina Mittelham, singura europeană din echipa germană. Deși echipa României este formată numai din jucătoare din țara noastră, din cele 3 componente de bază amintite mai sus, doar Daniela Dodean este de naționalitate sau etnie română, Eliza Samara fiind aromână ca și Simona Halep sau Gheorghe Hagi, iar Bernadette Szocs este de etnie maghiară, fiind din Târgu-Mureș. Etnicii maghiari pot să se mândrească pentru că au o campioană europeană în sportul cu mingea de celuloid, nu numai vecinii din Ungaria, țară care are cele mai multe titluri europene pe echipe, nu mai puțin de nouă. La numărul total de medalii România este pe locul 2 cu 10 medalii (4 de aur, 4 de argint și 2 de bronz) după Ungaria, care are 9 de aur și câte una de argint și de bronz. La numărul de titluri suntem pe locul 4 după ce tocmai am egalat Olanda, care are tot 4 titluri, dar mai puține medalii de argint și bronz. Uniunea Sovietică+Rusia au împreună 10 medalii, șapte de aur și 3 de bronz, dar una de aur și cele 3 de bronz au fost obținute doar de Rusia. Prin coincidență tenisul de masă și handbalul feminin sunt cele mai de succes sporturi de echipă din România și Ungaria, cel puțin după numărul de medalii obținute atât la campionatele europene cât și la cele mondiale de-a lungul timpului. Ungaria se află pe locul 2, după China, la medalii mondiale, iar România pe locul 5.

Romania

Publicitate

Autor: betino31

Visător incurabil, îmi place să copilăresc și mai ales să le redau și altora amintiri dragi din copilărie, cărți, reviste, jocuri, filme de care n-au mai auzit de zeci de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: