Campionatul mondial de fotbal din Rusia 2018

Postat pe 14 iunie 2018

Pe 14 iunie 2018 a început a XXI-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia, competiție care se încheie duminică pe 15 iulie cu finala și ceremonia de închidere a competiției. Treizeci și două de echipe iau startul și speră să joace finala, însă doar două dintre ele vor ajunge în ultimul act de pe 15 iulie. Cu cele mai mari șanse la cucerirea trofeului sunt creditate echipele Germaniei, Braziliei, Spaniei, Argentinei, Portugaliei, Angliei și Franței, aceste țări reprezentând cele mai puternice campionate din lume și cu fotbalul cel mai dezvoltat. Marile absente de la această ediție sunt Italia și Olanda, echipe aflate printre fruntașe ediție de ediție. Cel puțin Olanda se situase pe locul 3 la precedenta ediție și pe locul 2 la ediția din 2010 din Africa de Sud, iar Italia era campioana mondială din 2006 cu jucători activi încă în echipa actuală (Buffon) care a ratat calificarea în barajul cu Suedia.

Aș fi trecut și echipa României printre marile absente, dar nivelul actualei echipe nu prea ne îndreptățește să fi sperat la o performanță notabilă chiar dacă ar fi obținut calificarea. La ora actuală nu putem considera România printre marile absente de la festinul rusesc, chiar și după 20 de ani. Mi-aș fi dorit să fi scris despre șansele echipei noastre în grupe, apoi în fazele eliminatorii, dar acest lucru nu se mai întâmplă, din păcate, de 20 de ani. Altfel, fiecare este liber să țină cu ce echipă dorește în funcție de simpatii. Eu mi-aș dori ca Spania să câștige trofeul, deoarece reprezintă cel mai puternic campionat din lume, iar meciul din grupe dintre Spania și Portugalia, chiar la meciul lor de debut în competiția rusească ar putea reprezenta chiar finala din 15 iulie. Aceste două țări iberice au câștigat ultimele trei campionate europene, fiind prezente în ultimele 4 finale ale acestei competiții.

Publicitate

Autor: betino31

Visător incurabil, îmi place să copilăresc și mai ales să le redau și altora amintiri dragi din copilărie, cărți, reviste, jocuri, filme de care n-au mai auzit de zeci de ani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: